Om Fotodage

Fotodage Viborg inviterer en bred vifte af anerkendte og upcoming fotografer til byen 4.-27. maj 2018. Vi stiller skarpt på fotografiet i al dets mangfoldighed – og en del af festivalen får i år for første gang et tema: Baglandet.

Fotodage Viborg elsker fotografiet og fejrer det med en festival, som byder på udstillinger, foredrag, workshops, fototure, konkurrencer, læringsforløb og meget mere.

Vi viser dig udstillinger af de allerbedste fotografer. De fotografer, der dokumenterer en til tider ufattelig barsk virkelighed gennem pressefotoet. De fotografer, der tager de smukkeste billeder af natur. De fotografer, som lader os se verden gennem deres øjne i det personlige, kunstneriske fotografi.

Vi hjælper de unge talenter på vej

På Fotodage Viborg udstiller vi ikke blot etablerede stjernefotografer. Vi har det som mål at hjælpe de fotografer, der har evnerne og talentet, men endnu ikke er slået igennem.

Disse fotografer er fremtidens stjerner. Og vi tror på, at vi kan hjæpe dem med at få opmærksomhed og gennembrud. Derfor er det vores mål at være stedet, hvor upcoming fotografer tager hen for at blive opdaget, og derfor er konkurrencen Danmarks Unge Fototalent 2018 for unge i alderen 15-25 år en helt central del af Fotodage Viborg. Læs mere om konkurrencen her.

Hvorfor fotofestival i Viborg?

På Medieskolerne i Viborg uddannes nogle af Danmarks bedste fotografer. Det er således naturligt, at netop Viborg har en festival, der sætter spot på fotografiet. Fotodage Viborg er med andre ord med til at markere Viborg som en af Danmarks førende fotobyer.

Flere aktører – mere foto

Der er sket rigtig meget siden Fotodage Viborg blev afholdt første gang i 2013. For hvert år øges kvaliteten af udstillinger og andre aktiviteter, ligesom der kommer flere og flere gæster og etableres vigtige samarbejder med privatpersoner/fotografer, fotoklubber, kultur- og undervisningsinstitutioner, foreninger samt virksomheder.

Årets tema: Baglandet

Som noget nyt vil en del af festivalen have et tema i 2018: Baglandet. Temaet slås an af festivalens topudstillinger, der vises i den tidligere Vestre Landsret i domkirkeområdet og præsenterer en række af Jyllands bedste fotografer.

Om temaet siger Gunner Byskov, der er leder af fotografuddannelsen på Medieskolerne og medlem af Fotodage Viborgs styregruppe:

Baglandet skal være i orden – ellers falder alt sammen. Det ved enhver! Og alle har vi brug for et bagland, et sted, vi kan besøge og hente friske kræfter. En muskelstærk rygrad, noget vi kan stole på.

På samme måde har Danmark også et bagland, der stille og roligt arbejder videre, når det hele ellers kan se kaotisk ud, og hvis ikke det var der, ville vi rastløst uden jordforbindelse storme ud i tyndere og tyndere luft. Men ofte skal vi lige vende os om for at få øje på det, måske endda sætte farten en anelse ned – og det er det, vi vil gøre i Fotodage Viborg i maj 2018: stoppe op og kigge os tilbage. Vi vil så få øje på det bagland, der gør det muligt for os at gå videre.