Om Fotodage

FOTODAGE VIBORG inviterer en bred vifte af anerkendte og upcoming fotografer til byen 5.-28. maj 2017. Vi stiller skarpt på dokumentar- og pressefotografiet, naturfotografiet og det personlige, kunstneriske fotografi.

FOTODAGE VIBORG elsker fotografiet og fejrer det på en festival, som byder på udstillinger, foredrag, workshops, fototure, konkurrencer og meget mere.

Vi viser dig udstillinger af de allerbedste fotografer. De fotografer, der dokumenterer en til tider ufattelig barsk virkelighed gennem pressefotoet. De fotografer, der tager de smukkeste billeder af natur. De fotografer, som lader os se verden gennem deres øjne – det personlige, kunstneriske fotografi.

Vi hjælper de unge talenter på vej

På FOTODAGE VIBORG udstiller vi ikke blot etablerede stjernefotografer. Vi har det som mål at hjælpe de fotografer, der har evnerne og talentet, men endnu ikke er slået igennem.

Disse fotografer er fremtidens stjerner. Og vi tror på, at vi kan hjælpe dem med at få opmærksomhed og gennembrud. Derfor er det vores mål at være stedet, hvor upcoming fotografer tager hen for at blive opdaget, og derfor er konkurrencen Danmarks Unge Fototalent 2017 for unge i alderen 15-20 år en helt central del af FOTODAGE VIBORG. Læs mere om konkurrencen her på hjemmesiden fra starten af januar 2017.

Hvorfor fotofestival i Viborg?

På Medieskolerne i Viborg uddannes nogle af Danmarks bedste fotografer. Det er således naturligt, at netop Viborg har en festival, der sætter spot på fotografiet. FOTODAGE VIBORG er med andre ord med til at markere Viborg som en af Danmarks førende fotobyer.

Flere aktører – mere foto

Der er sket rigtig meget siden FOTODAGE VIBORG blev afholdt første gang i 2013. For hvert år øges antallet og kvaliteten af udstillinger og andre aktiviteter, ligesom der kommer flere og flere gæster og etableres vigtige samarbejder med privatpersoner/fotografer, fotoklubber, kultur- og undervisningsinstitutioner, foreninger samt virksomheder.